Ripple’ın Kıdemli Ürün Başkan Yardımcısı Asheesh Birla, blokzinciri teknolojisinin küresel finans sektörünü dramatik bir şekilde etikleyeceğini düşünüyor.

SiriusXM kanalından konuşan Birla, blokzinciri teknolojisinin sunduğu potansiyelin finans sektörünü dönüştürmesiyle birlikte bankaların iş yapma şeklini de değiştirebileceğini söylüyor. Birla’nın konuya yönelik kullandığı ifadeler şöyle:

Önümüzdeki iki yıl içinde bunun gerçekten başlayacağını düşünüyorum. Bugün Citibank’lar, HSBC’ler ve J.P. Morgan’lar aracılığıyla finansal alanda yapılan her şey, bu teknoloji kullanılarak yeniden keşfedilecek.

Ve dünya düzeni yeniden kurulacak. Yani bugün dünyanın en büyük bankalarından bazıları gelecekte bu tür bir role sahip olmayacak, çünkü bu dünya blokzinciri teknolojisini kullanarak birçok şeyi yeniden keşfedecek.

Birla Ripple’ın kendisini “Amazon’un blokzinciri versiyonu” olmaya zorladığını söylüyor. San Francisco merkezli girişimin platformunda şu anda 300’den fazla banka bulunuyor.

Birla, ABD hükümetinin eğer büyük değişimler getirecek blokzinciri tabanlı platformlara liderlik etmek istiyorsa net düzenlemeler yapması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Büyük oyuncuları kendi tarafınıza çekmek istiyorsanız net düzenlemelere ihtiyacınız vardır. Bence İngiltere dijital varlık çerçevesi açısından çok başarılı oldu. Singapur’un da buna oldukça yakın olduğunu düşünüyorum. 

ABD’nin bir şekilde yolunu bulacağını düşünüyorum, ancak ülkedeki kurumların dijital varlıkları kullanması için açık düzenlemelerle yol alması uzun zaman alıyor. Ve siz elde edene kadar, bazı büyük oyuncuların içeri girdiğini ve alanı değiştirdiğini göremeyeceksiniz.

Blokzinciri teknolojisinin finans dünyasında bir etki bırakacağına dair birçokları hemfikir. Birla da bu konuyu tekrar dile getirirken bunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için uygun düzenlemelerin yapılması gerektiğini tekrar vurguluyor. Blokzinciri teknolojisine hareket alanı kazandıracak düzenlemeler yapıldıkça bu teknolojini potansiyeli daha fazla ortaya çıkacaktır.

Blokzinciri küresel finansı nasıl etkileyebilir?

KaynakDailyhodl