Malta’da kurulan Romanya merkezli blokzinciri girişimi Elrond, kuruluşunun 3. yılında 1 milyar dolar piyasa değerlemesini aştıklarını duyurdu.

Hızla büyüyen girişimin bir sonraki adımı, bir blokzinciri ödeme uygulaması olan Maiar’ın resmi lansmanıyla birlikte milyarlarca kullanıcıyı kendisine çekmek olacak.

2017 yılında kurulan, Samsung ve Binance gibi ortaklar tarafından desteklenen Elrond, COVID-19 salgınına rağmen hızlı bir büyüme yolunda ilerliyor. Girişim bu hızlı büyümeyi takım dayanışması ve çalışma biçimine bağlıyor.

Unicorn statüsüne erişen girişim, PayPal, Google Pay ve Revolut gibi rakiplere nazaran daha güvenli ve ucuz küresel ödeme uygulaması Maiar’ı duyurdu. Elrond’un blokzincirini kullanacak olan uygulama saniyede 100.000 işlemden fazlasını gerçekleştirebilecek.

Blokzinciri teknolojisinin avantajları, sezgisel, kullanımı kolay ve mevcut popüler para uygulamalarına benzer veya onlardan daha iyi özelliklere sahip bir ağ geçidi bekleyen internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu için hala erişilemez durumda. Bu nedenle akıllı telefondan başka bir şey gerektirmeyen Maiar, finans ekosistemine önemli bir alternatif sunacak.

Herhangi bir telefon kullanıcısının saniyeler içinde çalışan bir cüzdan edinmesini sağlayan Maiar, şimdiden 200.000’den fazla kullanıcıdan erken erişim için kayıt topladı. Elrond’un CEO’su Beniamin Mincu’nun Maira’a yönelik açıklamaları şöyle: “Milyarlarca insan kullanışlı, sezgisel ve ucuz olduğu için tanıdıklarına doğrudan mesaj gönderebiliyor. Maiar ve Elrond blokzinciri aynı deneyimi para gönderme konusunda sunacak.

BM doğrudan ödemeler için blokzinciri kullanıyor

KaynakEU-Startups