Almanya merkezli banka Commerzbank, canlı bir ortamda ikili tedarik zinciri süreçlerini ele almak amacıyla paylaşılan bir blokzinciri platformunu test etmek için iki kimya şirketi ile iş birliği yaptı.

Test sırasında, Evonik ve Basf şirketleri arasındaki ödemeler, programlı bir ödeme süreci ile tam otomatik ve dijital bir şekilde kontrol edildi, ödendi ve rezerve edildi.

Basf ve Evonik, veri servis sağlayıcısı Elemica’nın yardımıyla iş süreciyle ilgili verileri Commerzbank’ın blokzinciri platformuna iletti. Platform daha sonra ilgili iş süreçlerin ve verilerin eksiksiz, kurcalamaya dayanıklı bir tasvirini oluşturdu. Ardından ödemeleri otomatikleştirmek için blokzinciri kullanıldı.

Bu amaçla e-para, dağıtık defter teknolojisi platformunda işlem yapmaları için ortakların kullanımına sunuldu. İşlem, akıllı sözleşmeler ve programlanabilir para aracılığıyla otomatik olarak doğrulandıktan sonra ödemeler işlendi.

Evonik Kıdemli Dijital Stratejisti Heinz-Günte Lux konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri aracılığıyla ve mevcut süreç zincirlerimiz boyunca programlanabilir para ile ödeme süreci kesinlikle daha şeffaf, daha hızlı ve daha güvenilirdir. Bu, tamamen otonom tedarik zincirlerinin geliştirilmesine yönelik önemli bir yapı taşı olarak değerlendirilebilir.” ifadelerini kullanıyor.

Commerzbank blokzinciri teknolojisini daha çok tedarik zincirinin ödeme süreçlerinde kullanımını test etti. Genelde tedarik zincirinde blokzinciri deyince perakendecilerin ürün takibi ve süreci izlemek için işini kolaylaştıran teknolojilere denk geliyoruz. Tedarik zincirindeki ödemeleri otomatikleştirmek için dağıtık defter teknolojilerinin kullanılması blokzincirinin bu alandaki farklı kullanım senaryolarına bir örnek teşkil ediyor.

Commerzbank araç içi ödemeler için blockchain’i test ediyor

KaynakFinextra