Çin hükümeti destekli Devlet Bilgi Merkezi’nin liderliğindeki bir girişim olan blokzinciri Blokzinciri Hizmet Ağı (BSN) 25 Nisan’da faaliyetlerine başlayacak. Girişim, blokzinciri teknolojisinin daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde uygulanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

BSN Geliştirme Derneği tarafından yayınlanan raporda BSN ile ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Yüksek maliyetli dağıtım, iletme ve vakım yapısı, blokzinciri teknolojisinin gelişimine yönelik bir darboğaz yaratıyor. Bu nedenle sektörde bir kamu altyapı ağı oluşturmak için acil bir ihtiyaç vardır.

Şu anda geleneksel 3 eşli konsorsiyum blokzinciri yerel alan ağı tarzı bir ortam oluşturmak için yaklaşık 14.000 dolara ihtiyaç duyuluyor. BSN, bir zincir oluşturmak ve bunu operasyonel hala getirmenin maliyetini önemli ölçüde düşürerek yılda 280-425 dolar seviyesine indireceğini iddia ediyor.

Derneğin yaptığı açıklama göre bu durum çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmeyi ve öğrenciler gibi dar gelirli bireyleri yeni şeyler geliştirmek için BSN kullanmaya teşvik edecek. Böylece blokzinciri teknolojisinin hızlı gelişimi sağlanacak ve yaygın kullanımı artacak.

BSN’i “blokzincirilerinin interneti” olarak düşünebiliriz. BSN ağı ilk olarak Ekim 2019’da kurucuları arasında Devlet Bilgi Merkezi’ni de içeren dernek ve üç ana sektörden (telekom, finansa, teknoloji) beş şirket tarafından kuruldu.

Dernek BSN’in Çin’deki üç telekom operatörünün (China Mobile, China Telecom ve China Unicom) desteğiyle halihazırda 100’e yakın kamu şehri düğümü oluşturulduğunu söylüyor. Dernek şu anda küresel operatörleri bulut hizmetleri sağlayıcıları be blokzinciri endüstrisindeki diğer şirketlerle görüşmelerde bulunduğundan bu sayıyı 200’e çıkarmayı planlıyor.

Çin koronavirüs salgınını büyük ölçüde atlattıktan sonra blokzinciri ve dijital para çalışmalarına hız vermiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde de ülkede ulusal blokzinciri komitesinin üyeleri belirlenmişti.

Çin, ulusal blokzinciri komitesi üyelerini belirledi

KaynakTheBlock