Çin merkez hükümeti, endüstriyel standartlar belirlemek için çalışacak olan ulusal blokzinciri komitesinin üyelerini berliledi.

Komite, ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan (MIIT) yapılan açıklamaya göre, Çin teknoloji devleri Baidu ve Tencent’in yöneticileri de dahil olmak üzere 71 üyeden oluşuyor.

Bakanlık, “Ulusal Blokzinciri ve Dağıtık Defter Teknolojisi Standardizasyon Teknik Komitesi” nin Ulusal Standartlaşma Yönetim Komitesi’nden onay alındıktan sonra oluşturulduğunu söyledi.

Blokzinciri komitesine MIIT bakan yardımcısı Chen Zhaoxiong başkanlık ediyor. Başkan yardımcıları arasında ise Çin Merkez Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü’nünki de dahil olmak üzere 5 kişi yer alıyor.

Komitenin diğer üyeleri arasında önemli şirketler ve üniversitelerden yöneticiler de bulunuyor. Bunlar arasında Baidu, Tencent, Huawei, Pekin Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi, Fudan Üniversitesi gibi isimler yer alıyor.

Bakanlık, 12 Mayıs 2020’ye kadar komite üyeleri hakkında kamuoyu bildirimi istiyor. Komite üyeleri hakkında farklı görüşler varsa bunlar bakanlığın Bilim ve Teknoloji Departmanı’na bildirilebilecek.

Çin Merkez Bankası’nın bir suredir merkez bankası destekli dijital para birimleri üzerinde çalıştığı biliniyor. COVID-19 salgını sonrası bu çalışmalarda bir aksama meydana gelse de salgını büyük ölçüde atlatmayı başarı Çin, blokzinciri teknolojisi üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.

Çin Merkez Bankası, dijital parasına yönelik son gelişmeleri paylaştı

KaynakTheBlock