NFT furyası hızla büyümeye devam ederken popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yatch Club’ın toplam satışları 1 milyar doları aştı.

CryptoSlam’in verilerine göre 10.000 parçalık koleksiyonun kümülatif satışları şu anda yaklaşık 1,03 milyar dolar seviyesinde. Bored Ape Yatch Club koleksiyonu bu sayılara yeni yılla birlikte yaptığı 55 milyon dolarlık satışla ulaştı.

Dijital maymunlar olarak tarif edebileceğimiz bu koleksiyon 2021 yılında özellikle ünlüler arasında oldukça popülerdi. Martin Garrix, Post Malone, Diplo ve DJ Khaled, Stephen Curry, Eminem gibi isimler Bored Ape Yatch Club NFT’si satın alan ünlü isimlerde sadece birkaçı.

Ünlülerin Bored Ape Yatch Club NFT’lerine olan bu ilgisi zamanla koleksiyonu bir statü sembolü haline getirdi. 3,4 milyar dolarlık kripto ödeme uygulaması MoonPay’in bu NFT koleksiyonu için aracılık hizmeti vermesi de Bored Ape Yatch Club adına olumlu bir katkıda bulundu.

Tüm bunlara karşın Bored Ape Yatch Club birçokları tarafından eleştiri toplayan bir koleksiyon da oldu. Bazı NFT’lerin çalınması akıllı güvenlik uygulamalarının kullanılmaması kripto topluluğu tarafından eleştiriliyor.

Samsung 2022 model TV’lerine NFT desteği ekliyor

KaynakThe Block