Harvard, Oxford ve Cambridge gibi okullardaki kursları düzenlemeye yardım eden VC destekli bir blockchain şirketi California’nın üç üniversitesinde de programlarını başlatıyor.

MouseBelt’in blockchain hızlandırma programı UC Davis, UC Los Angeles ve UC Santa Barbara üniversitelerinde başlatıldı. New Value Capital’dan 40 milyon dolar değerinde yatırım desteği alan MouseBelt, 65 blockchain öğrenci topluluğuna ve dünya çapında 14 üniversiteye destek veriyor.

MouseBelt lisans seviyesinden doktora programlarına kadar destek sunuyor. İlk fon, özellikle blockchain proje geliştirme çalışmaları için her üç kampüste yapılacak araştırmaları kapsayacak.

MouseBelt bunun yanı sıra üç üniversitenin mühendislik fakültelerine de yardımda bulundu. Şirket bu yardımlarla birlikte üniversitelerde blockchain eğitimlerinin artmasını ve öğrencilerin bu yıkıcı teknoloji hakkında bilgilenmesini istiyor.

Blockchain teknolojisine yönelik kurslara olan talep de de ciddi bir artış görülüyor. Öğrenciler blockchain teknolojini daha iyi anlayabilmek ve bu alanlarda çalışmalar yapabilmek için bu türü kursların açılmasını destekliyorlar. UC Davis’te Dr. Mo Shadoghi blockchain mühendisliği sınıfının 65 öğrenciyle full çektiğini söylüyor. Shadoghi’ye göre blockchain teknolojisi gençlerin yaratıcılığını gerektiyor.

Üniversiteler blockchain teknolojisine yönelik kursların sayısını artırarak bu alana  yönelik nitelikli iş gücü yetiştirmenin peşinde.