Kripto kredi şirketi Celsius Network, WestCap liderliğindeki yatırım turunu 400 milyon dolar yatırımla tamamladı.

Yatırım şirketin değerlemesini 3 milyar dolar seviyesine çıkarırken, tüm bunların ABD’deki düzenleyici baskının sürdüğü bir anda gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Eylül ayında, New Jersey’nin menkul kıymetler düzenleyicisi, kripto kredi platformu Celsius’a eyaletteki faiz hesaplarının tekliflerini durdurmasını emretmişti. Daha sonra Teksas, Alabama ve Kentucky’deki düzenleyiciler soruşturma başlattı veya benzer durdurma emirleri verdi.

Ancak tüm bu düzenleyici kısıtlamalar Celcius’un büyümesini etkilememiş gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Alex Mashinsky konuyla ilgili olarak: “Bu yatırım turu sırasında birçok önde gelen finansal yatırımcıdan aldığımız yanıttan memnunuz. WestCap ve CDPQ ile olan ortaklık Celsius’u, geleneksel finansı birbirine bağlamak ve merkezi olmayan hale getirmek için blokzincir teknolojisinden yararlanma misyonunu ilerletecek bir konuma getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Celcius elindeki taze sermaye ile birlikte ekibini 486 çalışandan 1000 çalışanın üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bununla birlikte stratejik satın alımlar yapmak da şirketin hedefleri arasında yer alıyor.

Coinbase, SEC uyarısından sonra kripto kredi ürününü iptal etti

KaynakThe Block