rear view of stylish couple of travelers with backpacks at metro station

Pekin’deki metro sistemi, Çin merkez bankası dijital para birimi denemesini tam entegrasyona genişletti.

Pekin yönetiminin yaptığı açıklamaya göre Çin’in e-CNY olarak da bilinen dijital yuanı, artık 24 hattaki 428 metro istasyonunda ödeme veya bakiye yükleme seçeneğiyle birlikte tam olarak destekleniyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında metro ulaşımında merkez bankası dijital parasını test etmeye başlayan Pekin hükümeti, son güncellemeyle birlikte bu denemeyi tam entegrasyona dönüştürerek günde yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet verecek.

Yerel bir medya kuruluşu tarafından çekilen bir inceleme videosu, Pekin’deki bir metro istasyonundaki bilet satış terminallerinin artık kullanıcıların tek bir yolculuk satın almayı tercih ettiklerinde nakit, WeChat Pay veya AliPay’in yanında e-CNY ödeme seçeneğine sahip olduğunu gösteriyor.

E-CNY ödeme yöntemini seçen kullanıcıların, terminal ekranında görüntülenen ödeme QR kodlarını taramak için e-CNY cüzdanlarını açmaları gerekecek. Ulaşım kartlarının bakiyesini doldurmak için de yolcuların e-CNY ödeme seçeneğini seçerek benzer bir süreçten geçmeleri ve e-CNY cüzdanlarıyla ödeme QR kodlarını taramaları gerekiyor.

Otomatik bilet makinelerine ek olarak, tüm personelli servis sayaçları, sürücülerin kartlarına para yüklemelerine veya e-CNY cüzdanlarını kullanarak bilet satın almalarına izin verecek.

Çin bankaları dijital yuan için 3000’den fazla ATM kurdu

KaynakThe Block