Çin, ülkenin finans merkezi Şanghay’daki son testiyle birlikte dijital yuan erişimini artırdı.

Şanghay, hafta sonu boyunca, her biri 55 dijital yuan (yaklaşık 9 $) içeren ve toplamda yaklaşık 20 milyon yuan (3 milyon $) tutarında 350.000 “kırmızı paket” airdrop’u gönderdi. Bu, bir dijital yuan testinde Çin tarafından verilen en yüksek kırmızı paket sayısı oldu. Önceki testler 200.000’den az kırmızı zarf içeriyordu.

En son yapılan Şanghay testi, Çin’in merkez bankası dijital para birimini denemek için daha fazla vatandaşa erişme isteğini gösteriyor.

Çin son aylarda vatandaşlarına dağıttığı fon miktarını iki katından fazlasına çıkardı. Toplam miktar şu anda 6 şehirde 39 milyon dolar. Şubat ayı itibariyle, bu miktar üç şehirde 17 milyon dolar civarındaydı.

Altı şehir şu anda Şanghay, Pekin, Shenzhen, Suzhou, Chengdu ve Changsha’yı içeriyor. Şanghay’da her ne kadar daha önce dijital yuan testleri yapılmış olsa da bu, şehrin ilk aridrop kampanyasıydı.

Çin, bir merkez bankası dijital para birimi başlatmak için diğer büyük ekonomilerin önünde görünüyor. Ülke, 2014 yılında dijital yuanı araştırmaya ve geliştirmeye başlamıştı, ancak henüz resmi bir lansman tarihi açıklamadı.

Çin dijital parası dolara meydan okumayı amaçlamıyor

KaynakThe Block