Çin Merkez Bankası (The People’s Bank of China) blokzinciri tabanlı finansal uygulamalar için yeni değerlendirme kurallarını yayımladı.

Caixin’in haberine göre yeni kurallar, blokzinciri tabanlı finansal hizmetlerin teknik, performans ve güvenlik standartlarına uymasını gerektiriyor.

Bu standartlar, akıllı sözleşmeler, iş çıktısı, yazılım, donanım ve gizlilik koruması gibi parametreler üzerindeki uygulamaları toplu olarak değerlendirecek. Merkez Bankası’nın bu girişimi finansal kuruluşların uygulamaların en üst düzey tasarımını oluşturmalarına yardımcı olacak.

Kurallar bankalar, brokerler, varlık yönetimi şirketleri, ödeme firmaları ve diğer finansal hizmet alanları için de geçerli olacak. Şu anda kamu bankaları ve teknoloji devleri de dahil olmak üzere blokzinciri tabanlı finans uygulaması bulunan 70’ten fazla Çin merkezli finansal hizmet şirketi bulunuyor. Kurallar muhtemelen hepsi için geçerli olacak.

Çin hükümeti daha önce Kasım ayında blokzinciri için ulusal standartlar komitesi oluşturmuş daha sonra teknoloji devleri Baidu ve Tencent’in yöneticileri de dahil olmak üzere komiteye 71 üye almıştı. Hükümet yüksek teknoloji inovasyonunu teşvik etmeyi ve blokzinciri uygulamalarının yüksek kalite gelişimini yönetmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz hafta Pekin belediyesi yönetimi önümüzdeki iki yıl boyunca blokzinciri inovasyonu için bir merkez olma planını özetleyen 145 sayfalık planını yayımlamıştı.

Pekin blokzinciri inovasyonu için bir merkez olmayı hedefliyor

KaynakTheBlock