IDC’nin raporuna göre, Çin’de blokzinciri teknolojisine yönelik harcamalar 2023 yılında 2 milyar doları aşacak.

Ülkenin blokzinciri teknolojisine yönelik yaptığı harcamalarının 2018’den 2023’e kadar yıllık yüzde 65,7’lik bir bileşik büyüme oranı göstereceği tahmin ediliyor.

2019 yılında ülkenin blokzinciri harcamalarının büyük bir kısmı bankacılık sektörüne yönelik yapılırken kesikli üretim, perakende satış, profesyonel hizmetler ve süreç üretimi de blokzinciri harcamalarının başını çeken sektörler arasında geliyor.

IDC araştırmacısı Xue Yu, Çin’in blokzinciri teknolojisine yönelik resmi adımlar atmasının bu teknolojinin uygulanmasına yönelik çalışmaları arttıracağını ve sektördeki harcamaları arttıracağını söylüyor.

IDC, 2019 yılının başlarında yayınladığı başka bir raporda ise Japonya hariç Asya/Pasifik bölgesindeki blokzinciri çözümlerine yönelik yapılacak olan harcamaların 2022 yılında 2.4 milyar dolar değerine ulaşacağını söylemişti. Şimdi ise sadece Çin’in 2 milyar dolarlık bir harcamayı göze alacağı tahmin ediliyor.

Endüstriyel dönüşümde blokzinciri teknolojisinin önemli bir rolü olacağını vurgulayan çin hükümeti, sektördeki gelişmeyi hızlandırmak istiyor. Halihazırda blokzinciri teknolojilerine aşina olan Çin özel sektörünün devlet tarafından destek görmesi ilerleyen dönemleride ülkeyi blokzinciri alanında lider bir konuma taşıyabilir.

KaynakXinhua