Coinbase Cloud, Kasım 2021 itibariyle platformunda 30 milyar dolar değerinde kripto varlığı bulunduğunu açıkladı.

Coinbase Cloud, eskiden Coinbase’in bu yılın başlarında 80 milyon doların üzerinde bir fiyatla satın aldığı bir bahis altyapısı şirketi olan Bison Trails ismiyle hizmet veriyordu. Coinbase, Bison Trails’in “non-custodial”, yani müşterilerinin stake edilen varlıklarını kontrol etmediğini söylüyor.

Coinbase Cloud şu anda Ethereum 2.0 (ETH2) – henüz tam olarak piyasaya sürülmedi – Tezos (XTZ) ve Cosmos Hub (ATOM) dahil olmak üzere 25 Proof-of-stake blokzinciri ağında devasa miktarda bir varlığı stake ediyor. Platform, bu varlıkları kurumsal yatırımcılar, token sahipleri ve işletmeler de dahil olmak üzere müşterileri adına stake ediyor.

Coinbase sözcüsünün The Block’a yaptığı açıklamaya göre platformdaki 30 milyar dolar, Coinbase kurumsal ve ETH 2 için Coinbase perakende hisselerinin bir kısmını içeren çeşitli bir müşteri grubu adına gözetimsiz bir şekilde stake edilen varlıkları içeriyor.

Coinbase, saklama hizmeti için stake ödüllerinden %25 komisyon alıyor. Öte yandan Coinbase Cloud ise stake ödüllerinde %8’lik bir kesinti alıyor.

Kripto para piyasasında stake etmek, Proof-of-Stake paralarını kilitleyerek pasif gelir elde etmenin bir yolu olarak biliniyor. Bir işlem bloğunu doğrularken bu paralar doğrulayıcılar veya düğümler tarafından teminat olarak etkin bir şekilde kullanıldığı için varlıklarını stake edenlere ödüller sağlanır.

Coinbase, kripto saklama teknolojisi şirketi Unbound Security’yi satın alıyor