Coinbase Global, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Meksika’daki kripto para birimi alıcılarının fonlarını yerel para biri peso olarak nakde çevirmelerine izin vermek için bir pilot program başlattığını bildirdi.

Bitcoin gibi kripto para birimleri, kriptonun sınırsız doğası ve geleneksel para birimi transferlerinden daha az aracı barındırması nedeniyle, insanların denizaşırı ülkelerdeki ailelerine ve arkadaşlarına para göndermenin önemli bir yolu olarak görülüyor.

Kripto para borsası Coinbase, Meksika’daki kripto alıcılarının artık Coinbase uygulamalarında Meksika genelinde 37.000 perakende ve marketten nakit almak için kullanılabilecek bir geri ödeme kodu oluşturabileceklerini açıkladı.

Coinbase, hizmetin 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağını ve bunun ardından müşterilerden geleneksel uluslararası ödeme seçeneklerinden %25-50 oranında daha az nominal bir ücret tahsil edileceğini söyledi.

Coinbase, pilot programın Meksika’da başlayacağını ve şirketin zaman içinde diğer bölgelerde de benzer bir çalışma yapacağını sözlerine ekledi.

Coinbase’in Super Bowl reklamı uygulamayı çökertti

KaynakCoinbase