ABD eğlence sektörü başta olmak üzere tüm dünyada ilgiyle takip edilen 56. Super Bowl’un devre arasında kripto para borsası 1 dakikalık bir reklam yayımladı. Reklamın ardından kullanıcılar uygulamaya erişmekte güçlük çekti.

SuperBowl’da yayımlanan 60 saniyelik reklam, renk değiştiren bir QR kodunun ekranda sağdan sola sekmesinden ibaret. QR kodunu tarandığında kullanıcılar Coinbase’in sitesine yönlendiriliyor ve yeni hesap oluşturanlara 15 dolar değerinde Bitcoin veriliyor. Bununla birlikte kullanıcılar 3 milyon dolarlık büyük ödül için çekilişe kazanma hakkı yakalıyor.

Sınırlı süreli teklif 15 Şubat’ta son buluyor ancak kullanıcılar yoğun talepten dolayı Coinbase’in uygulamasına erişemiyor. 56. Super Bowl’u yaklaşık 117 milyon izleyici takip etti, görünen o ki Coinbase’in “Less talk, more Bitcoin” kampanyası bu kadar trafiği kaldıramadı.

Coinbase CMO’su Kate Rouch reklamla ilgili olarak: “Kripto hakkında bilgi edinmenin en iyi yolunun gerçekten denemek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, tüm yeni müşterilerin kripto yolculuğuna için hesaplarında bir miktar Bitcoin ile başlayacakları şimdiye kadarki en büyük kampanyamızı başlatıyoruz. Başka bir deyişle: daha az konuşma, daha fazla Bitcoin.” ifadelerini kullanıyor.

Coinbase SuperBowl’daki 60 saniyelik tam slot reklamı yayımlamak için yaklaşık 13 milyon dolar harcadı. Yılın en büyük reklamlarının gösterildiği organizasyonda milyon dolarlar harcayıp reklam yayımlayan diğer kripto borsaları arasında FTX, CoinGecko ve Crypto.com da yer aldı.

Coinbase, NFT pazarı için Mastercard ile ortaklığa gitti

KaynakTearsheet