10.000 kişilik Ethereum tabanlı NFT koleksiyonu olan CryptoPunks satışları, CryptoSlam.io’ya göre 1 milyar doları aştı.

Böylece CryptoPunks, NFT oyunu Axie Infinity’nin 8 Ağustos’ta bu seviyeyi geçmesinden sonra 1 milyar dolarlık barajı geçen ikinci NFT projesi oldu.

Punk’ların değeri gün geçtikçe artıyor. Şu anda en ucuz Punk 445.000 dolara satılıyor. Nadirlik derecesine göre Punk’ların fiyatı değişiklik gösterebiliyor. Bu nadirlik, oyun başlarken koleksiyonu oluşturan algoritmanın tüm Punk’lara farklı nitelikler atamasıyla belirleniyor.

Punk’lar ilk olarak geliştiriciler Matt Hall ve John Watkinson tarafından yönetilen Brooklyn merkezli bir yazılım şirketi olan Larva Labs tarafından 2017 yılında oluşturuldu. İkili başlangıçta Punk’ları bir video oyunun parçası olarak kullanmayı düşünse de bunun yerine her birini NFT olarak yayınlamaya karar verdi.

O zamandan bu yana CryptoPunks üzerinde gerçekleşen ticaret hızla büyüyor. Son dönemdeki NFT furyasıyla birlikte CryptoPunks’ın günlük işlem hacmi 1 hafta içinde 1,8 milyon dolardan 41,5 milyon dolara çıktı.

Son olarak ödeme devi Visa’nın da CryptoPunks NFT’si satın alması işleri başka bir boyuta taşıdı. CryptoSlam’in verilerine göre projenin işlem hacmi geçen hafta %716 oranında arttı.

Visa bir CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına giriş yaptı

KaynakDecrypt