Mark Cuban’ın sahibi olduğu NBA takımı Dallas Mavericks, oyuncu profillerini NFT olarak yayınlamaya başladı. Her bir maç için yaklaşık 20.000 NFT basılacak ven bunlar maça katılan taraftarlara ödül olarak dağıtılacak.

Taraftarların, basılmış NFT’lerden birini ücretsiz olarak almak için ilk çeyreğin bitiminden önce stadyumda Ticketmaster biletlerini taramaları yeterli olacak.

Mark Cuban’a göre projenin amacı, oyunlara katılan taraftarları gerçekten ödüllendirmek. Bu nedenle oyun sonunda sahipsiz NFT’ler yakılıyor ve biletin taranmasının stadyumun içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Bu da insanların sırf ödül almak için bilet alıp maça gelmemesinin önüne geçiyor. Aynı zamanda düzenli katılımcılar etrafında bir topluluk hissi uyandırıyor ve kulübün hedef katılım pazarının tüketim davranışlarını analiz etmesine yardımcı oluyor.

Mark Cuban yaptığı açıklamada “Bütün fikir (NFT’leri) satmaya çalışmak ve onlardan biraz para kazanmaya çalışmak değil. Amaç, hayranları geldikleri için ödüllendirmek. Diyelim ki Luka’nın 30 asistlik bir maçı var. Bu gerçekleştiğinde o gün orada olduklarını söyleyen 500.000 kişi olacak, değil mi? Ama gerçek şu ki, aslında orada bulunan ve içeri giren insanlar, NFT’nin bu oyunu anmasını sağlayacak olanlardır. O maçta olan her şey için özel bir şey yapacağız ve taraftarlar onu koleksiyonluk olarak tutabilir veya başka bir yerde satabilir. Maçlara giden tüm Mavs hayranları için bir katma değer olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mavericks ayrıca taraftarların NFT’lerini satabilecekleri ve takas edebilecekleri bir platform da başlattı. Şu an itibariyle, 200 dolardan neredeyse 10.000 dolara kadar işlem gören altı farklı takım oyuncusunun 20.000 NFT’si var.

Her ne kadar Mark Cuban’un arası kripto ve blokzinciri ile gayet iyi olduğu için Mavericks’in bu hamlesi şaşırtmasa da diğer takımlar da taraftarları için benzer girişimler yapmaya koyulabilir.

Deloitte: Genç koleksiyonerlerin yüzde 64’ü NFT’lerle ilgileniyor

KaynakLedger Insights