Denetleme ve danışmanlık firması Deloitte, somut Blockchain ispatları ve deneyleri sağlamak için tasarlanan “Blockchain in a Box” (BIAB) platformunu duyurdu.

Deloitte’in açıklamasına göre kendi kendine yeten bir mobil platform olan BIAB, blockchain tabanlı çözümleri barındırabiliyor, geleneksel bulut teknolojileri gibi dış hizmetlerle entegrasyon sağlayabiliyor ve ağ bileşenleri bulundurabiliyor. Şirket bu platformun, kurumların blockchain projelerini test etmelerine yardımcı olacağına inanıyor.

Deloitte ABD lideri Linda Pawczuk konuyla ilgili olarak: “Blockchain ile ilgili sıklıkla yanlış anlaşılan şey, bunun bir teknoloji çözümünün tamamı olduğudur. Aslında daha büyük işletme uygulamaları ve yaklaşımları sağlayan bir teknoloji bileşenidir. Mobil ispat platformumuz pratik ve en önemlisi müşteriler için somum bir çözümdür.

Deloitte, şimdiye kadar BIAB platformunu birkaç müşteriye, blockchain teknoloji topluluklarına ve Consensus 2019’da dahil olmak üzere birçok konferansta gösterdi.

Bu platform elbette Deloitte’in blockchain alanına yaptığı yatırımların ilki değil. Uzun süredir bu yıkıcı teknolojiyle ilgilenen şirket, bu yılın başlarında Küresel Blockchain Anketi çalışmasını yayınlayarak blockchain yatırımlarının nabzını tutmuştu. Son olarak ise şirket, aralarında Fidelity ve Amazon’un da olduğu 20 firmayla birlikte blockchain hızlandırma programı Startup Studio’ya destek olmuştu.