Deutsche Telekom geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada şirketin, kullanıcıların geleneksel finans şirketlerini bypass etmesine izin veren “merkeziyetsiz finans” projelerine mobil olarak erişim sağlayan blokzinciri ödeme platformu Celo’ya yatırım yaptığını söyledi.

Yatırımın yanı sıra Deutsche Telekom, Celo dijital token’ından bir miktar satın aldığını da açıkladı. Yatırımın toplam büyüklüğüne yönelik henüz bir açıklam yapılmadı.

Merkeziyetsiz finans projeleri, kripto para borsalarından, kredilere ve sigortaya kadar uzanıyor. Bu sistemler kullanıcıların borç alırken, ödünç verirken veya birbirleriyle işlem yaparken geleneksel finans şirketlerini bypass etmelerine olanak tanıyor.

“DeFi” olarak da ve bilinen çoğunlukla düzenlenmemiş olan sektör, COVID-19 salgını sırasında patladı. Bu tür platformlardaki kripto para birimlerinin değeri bu yıl üç kattan fazla artarak yaklaşık 60 milyar dolar seviyesine çıktı.

Deutsche Telekom Blokzinciri Çözümleri sorumlusu Andres Dittrich yatırımla ilgili olarak: “Celo’nun beş ila 10 yıl sonra nerede olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok, ancak bunun ortadan kalkmayacağına dair güvencimiz tam. Değer, konuştuğumuz her saniye dijitalleştiriliyor. Değer dijital alana taşınıyor ve bunun güvenilir, şeffaf, güvenli bir şekilde ele alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Deutsche Telekom’un Celo jetonlarını satın alması, Tesla ve iş zekası şirketi MicroStrategy Inc gibi firmaların milyarlarca doları bitcoin ile takas etmelerinin ardından gerçekleşti.

Celo, düşük maliyetli ödeme çözümü Valora’yı duyurdu

KaynakCoinDesk