Paris Hilton, Drake ve Bruce Willis’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim, MoonPay’e 87 milyon dolarlık yatırımda bulundu.

Kasım ayında 555 milyon dolarlık A Serisi yatırım turu ile adından söz ettiren MoonPay, yüksek profilli yatırımcıları kendisine çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda NFT çılgını ünlüler Paris Hilton, Drake ve Bruce Willis’in de aralarında bulunduğu tanınmış isimler, Web3.0’ı odağına alan MoonPay’i toplamda 87 milyon dolar daha fonladı. Söz konusu yatırım turuna 60’dan fazla kişinin katıldığı aktarıldı.

MoonPay CEO’su Ivan Soto-Wright yatırım yapan tanınmış isimler hakkında yaptığı açıklamada “Sanatsal bir kripto rönesansının eşiğindeyiz ve stratejik alıcılarımız bu harekete rehberlik etmeye hizmet ediyor. Dünyayı Web3’e taşımaya yardımcı olmak için onlarla çalışmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

MoonPay; Gwyneth Paltrow, Snoop Dogg ve Submit Malone gibi ünlü isimlerin Bored Ape Yacht Üyelik NFT’lerini satın alma sürecinin yönetimi konusunda etkin şekilde rol üstlenerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Kredi kartı ile NFT satın alımına olanak tanıyan MoonPay, kripto alanında yer alan şirketlere ücret işleme, likidite, tedarik, dolandırıcılık önleme, düzenleyici lisanslar, ekosistem kimliği doğrulama ve özelleştirilmiş ödeme akışları gibi hizmetler sunuyor.

3,5 yıl önce kurulan şirketin itibari paradan kriptoya geçiş hizmeti 160’tan fazla ülkede 250 cüzdan, web sitesi ve uygulamada kullanılarak bugüne kadar 2 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştirdi.

Şirket ayrıca, OpenSea gibi pazar yerleriyle birlikte NFT alanına da girmişti.

Bu arada Drake, en son Şubat ayında ABD’deki Super Bowl maçında kripto para ile 1,2 milyon dolarlık bahis oynadığı açıklamasıyla ‘kripto dünyasında’ haber konusu olmuştu. İki aylık kısa aranın ardından tekrar bizlerleydi…

KaynakFinextra