Warner Bros ve Legendary Pictures merakla beklenen filmi Dune’un tanıtım kampanyasının bir parçası olarak NFT koleksiyonu başlatıyor.

Koleksiyonun ilk seti 22 Eylül’de çıkacak. Filmin vizyon tarihi ise 22 Ekim olarak belirlendi.

Frank Herbert’ın yazdığı bir bilimkurgu klasiği olan Dune’un film uyarlamasında Timothee Chalamet ve Zendaya gibi daha genç izleyicilere hitap eden oyuncular yer alıyor. Film oyuncularının toplam 120 milyondan fazla Instagram takipçisi bulunuyor. Hal böyle olunca filmin NFT koleksiyonunun çıkması da ses getirecek gibi görünüyor.

Ressamlar, müzisyenler, sporcular ve kulüpler derken filmler de NFT vagonuna atlıyor. Hayran kitlesiyle etkileşime geçmek için kullanılabilen NFT’ler tam da bu nedenle birçok filmin bir parçası olabilir.

Legandary Franchise Yönetimi Başkan Yardımcısı James Ngo’nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle: “Bu koleksiyon, NFT alanında heyecan verici yeni bir yönü temsil ediyor. Doğrudan filmden alınan özel varlıkları kullanarak, hayranlara yalnızca film hatıralarını elde etmek için değil, aynı zamanda kendilerini Dune dünyasına daha fazla kaptırmaları için yepyeni bir yol sunmak ve fandom adına yeni bir koleksiyon deneyimi yarattığımız için heyecanlıyız.

Son zamanlarda NFT’lerin birçok farklı piyasada kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Örneğin, PepsiCo’nun cips markası Lay’s, Romanya’daki bir pazarlama kampanyasında NFT’leri kullanıyor. Bacardí, sınırlı sayıda rom markasını tanıtmak için dijital varlıkları kullanıyor. Eğlence tarafında ise Fox Entertainment, bir NFT’nin yanı sıra tamamen blokzincirinde küratörlüğünü yapılan bir animasyon şovu başlatacak. Marvel da ikonik karakterlerinden bazılarının dijital koleksiyonlarını piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sorare, LaLiga ile NFT anlaşması imzaladı

KaynakLedger Insights