Dünya Ekonomik Forumu (WEF) blokzinciri dağıtımı hakkında kapsamlı bir belge yayımladı. “Güvenin Yeniden Tasarlanması: Blokzinciri Dağıtım Araç Seti” adı verilen belge bir ekosistem ve konsorsiyum inşa etmekten birlikte çalışabilirlik, kimlik ve siber güvenliğe kadar pek çok başlığa değiniyor.

Covid-19’un bir sonucu olarak tedarik zincirlerinde oluşan aksamalar birçoklarının blokzinciri teknolojisinin yaşanan sıkıntıları çözebileceğinin farkına varmasına yol açtı. Blokzinciri teknolojisinin sunduğu şeffaflık ve güven tedarik zincirlerini daha güvenli hale getirirken bu dijitalleşme, evrak işlerini ortadan kaldırdığı için ticaret finansmanı sektöründe de daha az aksama anlamına geliyor.

WEF Blokzinciri ve Dijital Para Birimi Lideri Nadia Hewett konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri dağıtım araç seti, blokzinciri teknolojisinin değerini ortaya çıkarmak için gerek kaynaklara erişemeyen daha küçük oyuncular da dahil olmak üzere çok sayıda aktör adına çalışan çözümler tasarlamak için gereklidir.

Bu nedenle, araç seti küçük ve orta ölçekli işletmeler için kolay erişilebilen bir alan yaratabilir. Mevcut pandemiden öğrenilecek birçok ders var. Bu araç seti uzun vadeli pandemi hazırlıklarını geliştirmek ve kamu-özel sektör işbirliğiyle ekonomik iyileşmeyi hızlandırmak için bir başlangıç ​​noktası olarak kabul edilebilir.” ifadelerini kullanıyor.

WEF bu çözüm için KOBİ’ler ve akademisyenler de dahil olmak üzere 100’den fazla organizasyona danıştı. Katkıların büyük çoğunluğu WEF, Deloitte ve Latham & Watkins’ten geldi. Katkıda bulunan merkez grubunun yanı sıra belge yaklaşık 60 kişi tarafından kapsamlı bir şekilde gözden geçirildi.

Ancak bunların arasında IBM’in olmaması şaşırtıcıydı. IBM’in özellikle bu alan yönelik en deneyimli kurumlardan biri olduğunu göz önünde bulundurursak kuruma hiçbir şekilde danışılmaması ve projeye dahil edilmemesi oldukça ilginç.

WEF blokzinciri için birlikte çalışabilirliği araştırıyor

KaynakLedgerInsights