FC Barcelona, spor ve eğlence için blokzinciri tabanlı taraftar etkileşimi platformu olan Chiliz ile küresel ortaklığını duyurdu.

Kulübün yeni dijital ve ticari stratejisinin bir parçası olan anlaşma, taraftarların, taraftar oylama ve ödül mobil uygulaması olan Socios.com üzerinden anketlere katılmalarına izin veren dijital varlıklar olan Barça Taraftar Tokenleri ($BAR) aracılığıyla kulübün küresel taraftar kitlesine daha yakın kalmasına yardımcı olacak.

Barcelona, dünyanın dört bir yanındaki Barça taraftarlarının Socios.com üzerinden yaptıkları her eylemde ödüllendirileceklerini söylüyor. Böylelikle taraftarlar liderlik sıralamasında yukarılara tırmanarak özel ürünler ve hayatlarında bir kez yaşayabilecekleri benzersiz deneyimler karşılığında puanlarını harcayabilecekler. $BAR Taraftar Token sahipleri ayrıca, sohbet, Taraftar Token ticareti, oyunlar ve topluluk yarışmaları da dahil olmak üzere Socios.com’daki diğer özelliklerden de yararlanabilecekler.

Barcelona YK Üyesi Josep Point konuyla ilgili olarak: “Chiliz’i yeni bir küresel ortak olarak Barça ailesi arasında görmekten gurur duyuyoruz. Bu anlaşma bize kulübü dijital dünyaya odaklanarak yenilikçi pazarlama ve ortaklık etkinleştirme şanslarını sunacak ve bu da kulübün dünyadaki taraftarlarına daha yakın olmasını sağlayacak. Bu anlaşma aynı zamanda FC Barcelona’nın hem ticari hem de dijital stratejisini sağlamlaştırmamıza yardımcı olabilecek lider markalarla ilişkilendirilme hedefini, hem sahada hem de saha dışında bir kıyaslama yapmamıza yardımcı olacak kaynakların oluşturulması için yeni akımların geliştirilmesini sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Kulüp tarafından imzalanan ilk blokzinciri anlaşması olan bu ortaklık, Barcelona’nın küresel büyüme stratejisinin bir parçası. Kulüp bu hamlesiyle birlikte dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarıyla daha güçlü bir etkileşim kurmak istiyor.

Blokzinciri, özellikle spor kulüpleri arasında taraftar etkileşimini güçlendirmek için sık sık kullanılmaya başlandı. Daha önce PSG, Arsenal, Real Madrid, Borussia Dortmund, Galatasaray, Sacramento Kings gibi kulüplerin de blokzinciri teknolojisini benzer amaçlarla kullandıklarını duyurmuştuk.

KaynakCrowdFundInsider