Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ilaç ve tıbbi ürünlerin incelemelerini iyileştirmek için blockchain teknolojisini kullanabilir.

Sağlık teknolojileri ile ilgili bir forumda konuşan Dr. Amy Abernathy, FDA’in sağlık hizmeti sağlayıcıları, ilaç üreticileri ve düzenleyici kurumların iletişim yollarını modernize etmek istediğini söyledi.

Abernethy, ayrıntılara girmeden, ajansın bu modernizasyon çabasında yapay zeka, API ve blockchain kullanımlarını yaymayı planladıklarını ifade etti. Abernathy’ye göre geliştirilmiş birlikte çalışabilirlik, ajansın bilgileri nasıl kullandığı ve paylaştığı, yeni ilaçlar için inceleme sürecini etkileyebilir.

Kaynağa yönelik geri izlenebilirliğin çapraz kontrol ve iş akışı çözümlerine imkan sunduğunu belirten Abernethy, bu konuda blockchain teknolojisinin sağladığı değiştirilemez yapının, çeşitli kaynaklardan gelen veri kalitesini garantilemek için kullanılabileceğini söylüyor.

Abernethy ayrıca, düzenleyicilere gerçek zamanlı bilgi ve veri sağlanan bir iletişim sistemine de gönderme yaptı. Böyle bir şey FDA bünyesindekiler tıbbi üreticilerle eşzamanlı olarak mesaj alışverişi yapabileceği için inceleme sürecini hızlandırabilir.

FDA’de CIO olarak görev yapan Abernethy son olarak geliştirilmiş veri akışlarıyla ilaçların daha hedefli ve hasta odaklı olabileceğini de sözlerine ekledi. FDA’in yeni takip sistemini önümüzdeki aylarda açıklaması bekleniyor.