ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, düzenleyici riskler finansal kurumları bu alana girmekten caydırdığı için, stablecoin (sabit akçe) ve ihraççılarının durumuyla ilgili artan düzenleyici kesinliğin piyasa fırsatları yaratabileceğini söyledi.

Fitch yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin sektöre yönelik taslak düzenlemeleri yayınlayan ilk büyük ekonomi olduğunu ve ihraççıların bankalar veya elektronik para kurumları gibi düzenlenmesi çağrısında bulunduğunu belirtiyor.

Fitch, bu noktada hazırlanmış diğer raporları da öne sürerek sabit akçe ihraççılarının sigortalı bankalar olarak alınması gerektiğinin tavsiye edildiğini yineledi.

Fitch, şu anda işlem gören sabit akçelerin çoğunluğu ABD doları ile bağlantılı olduğundan, ABD düzenleyici yaklaşımını sektörün orta vadeli gelişiminin anahtarı olarak görüyor.

Derecelendirme kuruluşu, sabit akçe ihraççılarının mevduat kabul eden kurumlar olarak faaliyet gösterecek tüzükleri güvence altına alınırsa, mevcut bankalara ve potansiyel olarak banka dışı ödeme sağlayıcılarına meydan okuyabileceklerini vurguluyor.

Fitch’e göre kullanıcıların yasal hakları ve rezerv varlıkları gibi sabit akçe düzenlemelerinin temel yönleri etrafındaki şeffaflık, sabit akçe ihraççılarının kredi profilini değerlendirirkenki en önemli unsur olacak.

Stablecoin arzı 2021’de yüzde 388 arttı

KaynakCoinDesk