Forbes, dağıtık defter teknolojilerini ihtiyaçlarına entegre eden 50 şirket ve organizasyonun bir derlemesi olan üçüncü “Blockchain 50” listesini yayımladı.

2020 yılında blokzinciri ve Bitcoin’e olan ilgide büyük bir artış gözlendi. Özellikle Bitcoin tarafından yaşanan dalgalanmalar kurumsal yatırımcılar ve birçok C-level yöneticinin dikkatini çekti.

Forbes’un listesi de birçokları için zor geçen 2020 yılında dağıtık defter teknolojilerinin kullanılmasına öncülük eden ve en az 1 milyar dolar gelire veya değerlemeye sahip şirketleri listeliyor.

Bu yıl üçüncüsünün yayımlandığı listede, dünyanın en büyük bankalarının yanı sıra 21 yeni üye bulunuyor. Bu şirketlerin Facebook, Google, Amazon ve Ripple gibi oyuncularının yerlerini alması dikkat çekti. Her ne kadar bahsi geçen şirketler blokzinciri çalışmalarını sürdürse de son 12 ayda bu alanda diğerlerine göre daha düşük bir profil sergilediler.

Listede yer alan isimler arasında Ant Group, Baidu, NBA, Novartis, Oracle, Square, Walmart, Visa, Carrefour, Binance, Coinbase gibi kurumlar dikkat çekiyor. Ayrıca listeye yeni katılanların ağırlıklı olarak tedarik zinciri ve lojistik alanına yönelik projeler üretmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Forbes’un alfabetik olarak sıraladığı “Blockchain 50 – 2021” listesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakForbes