Forbes, dağıtık defter teknolojilerini ihtiyaçlarına entegre eden 50 şirket ve organizasyonun bir derlemesi olan ikinci “Blockchain 50” listesini yayınladı.

Liste, bitcoin gibi kripto para birimlerinin altında yatan teknolojiyi kucaklayan ve bunu iş süreçlerini hızlandırmak, şeffaflığı artırmak ve milyarlarca dolar tasarruf etmek için kullanan şirketleri içeriyor.

Bu yılki listede Amazon, BMW, Microsoft, JPMorgan ve Google gibi birçok tanınmış markanın yanı sıra Bitfury, Coinbase ve Ripple gibi, liste kriterlerini zaten karşılayan ve sektörde önemli işler yapan kripto girişimleri de yer alıyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Credit Suisse, Citigroup ve JPMorgan Chase gibi isimler de dahil olmak üzere finans firmaları listeye egemen oldu. Ancak Blockchain 50 listesi, dünyanın en büyük halka açık gıda şirketi Nestle, perakendeciler Amazon ve Walmart, lükste LVMH, otomotivde BMW, teknolojide ise Google ve Facebook gibi isimlerden oluşan birçok sektörü içeriyor. Değerlendirilen tüm şirketlerin asgari geliri ya da değerleme tutarı 1 milyar dolar veya üzerinde.

Oluşturulan listede, şirketlerin blokzinciri teknolojisini nasıl kullandığı, ne gibi yatırımlar yaptığı ve hangi blokzinciri altyapısını kullandığı gibi detaylara kısaca değiniliyor.

Alfabetik olarak sıralanan listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

KaynakForbes