New York merkezli medya şirketi Fox Corp. yeni NFT firması Blockchain Creative Labs’ın himayesinde 100 milyon dolarlık bir fon başlattı.

Fox, 100 milyon dolarlık fonun, içerik üreticilerini, fikri mülkiyet sahiplerini ve reklam ortaklarını NFT içeriği ve deneyimlerini oluşturmak, başlatmak, yönetmek ve satmak için uçtan uca blokzinciri bilgisayar ekosistemi çözümlerini ve ayrıca değiştirilebilir token’ları desteklemek için kullanılacağını belirtiyor.

Bağımsız animasyon şirketi Film Roman’ın eski başkanı ve COO’su Scott Greenberg, Blockchain Creative Labs‘ın yeni CEO’su olarak atandı ve birimi ve yeni oluşturulan içerik fonunu denetleyecek. Greenberg, Film Roman’da geçirdiği süre boyunca Simpsons’ın yapımını denetleyen isimdi. Kendisi şu anda Fox’un bir yan kuruluşu ve Blockchain Creative Labs’ın ortağı olan, Bento Box Entertainment stüdyosunun CEO’su olarak da hizmet veriyor.

Greenberg konuyla ilgili olarak: “Çekirdeğimizdeki girişimciler, FOX ve Bento Box, dijital ürünler, token ve NFT pazarına heyecan verici teklifler getirmek için benzersiz bir konumdadır.” ifadelerini kullanıyor.

Blockchain Creative Labs aracılığıyla hangi animasyon dizisinin kendi NFT’lerini alacağı henüz açıklanmadı, ancak Greenberg’in şu anda her iki firmayı da denetlediğini göz önünde bulunduracak olursak Bento Box tarafından üretilen bir dizinin muhtemel olabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Liverpool Sorare’in blokzinciri platformuna katıldı

KaynakCointelegraph