GameStop yeni NFT platfomunu 2022’nin ikinci çeyreğinde başlatmayı planlıyor.

2021’in son mali çeyrek raporlarını açıklayan şirket ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’na sunulan yıllık performans raporuna yeni büyüme fırsatlarını da dahil etti. Bu fırsatlar kapsamında şirket: “Temel tekliflerimizi ölçeklendirip genişlettikçe, aynı anda blokzinciri, dijital varlıklar (NFT’ler dahil), Web 3.0 teknolojisi ve mağazalarımız için yeni hedef biçimleri dahil olmak üzere ek büyümeye yatırım yapacağız.” ifadelerini kullanıyor.

GameStop, kendi NFT pazarını oluşturmak için bu yılın Ocak ayında Ethereum Layer 2 geliştiricisi Immutable X ile ortaklık kurmuştu. Digital Worlds, anlaşmanın şartlarına göre belirli kilometre taşları karşılandığında NFT yaratıcılarına 100 milyon dolara kadar IMX token’ları ve GameStop’un kendisine 150 milyon dolara kadar hibe vermeyi planlıyor.

Immutable X, StarkWare’in ZK-rollup teknolojisi ile oluşturulmuş NFT’ler için geliştirilmiş bir Ethereum Layer 2 ağıdır. Bu da artan ölçeklenebilirliğin yanında düşük işlem ücretleri anlamına geliyor.

GameStop geçtiğimiz yıldan bu yana blokzinciri teknolojisine yönelik ilgisini gösteriyor. Son 1 yılda “web3 oyunlarından sorumlu yönetici” gibi NFT ile ilişkili iş ilanları açan şirket için NFT oyunları gelecekte kritik bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Ethereum tabanlı NFT oyun girişimi Immutable 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı