Dünyaca ünlü moda markası Gap, sanatçı Frank Ape ile birlikte Tezos blokzinciri üzerinde yeni bir NFT koleksiyonu yayımladı.

Gap’in NFT’leri farklı fiyat noktalarında farklı nadirlik seviyelerine sahip bir dizi dijital kapüşonlu eserden oluşuyor. Yaklaşık 2 XTZ’den başlayan yaygın parçalar satışa çıkmış durumda. Nadir, epik ve türünün tek örneği olan parçalar ise önümüzdeki birkaç hafta içinde piyasaya sunulacak.

Koleksiyonda yaklaşık 415 dolar değerinde ve nadirlik seviyesi yüksek bir fiziksel Gap hoodie’si de yer alıyor. Ancak kullanıcıların bunu elde edebilme şansını yakalayabilmesi için için en az 4 yaygın ve 2 nadir seviyesinde NFT alması gerekiyor. Gap’in yaptığı açıklayama göre bu oyunlaştırılmış deneyim, hayranları destansı seviyeye ulaşan kapüşonlu sanat eserlerini toplamaya teşvik edeceğini söylüyor.

NFT koleksiyonu, yakın zamanda Ubisoft, Pantone ve Red Bull dahil olmak üzere tüketiciye yönelik diğer markaların koleksiyonlarında yer alan Tezos blokzincirinde yayınlandı. Gap’in koleksiyon deneyimi, Tezos kullanan bir prodüksiyon stüdyosu olan InterPop ile ortaklaşa oluşturuldu.

Bu yeni projeyle şirket, müşterilerin dijital bir dünyaya nasıl dahil olmak istediklerine dair fikir edinmeyi umuyor. Gap CTO’su John Strain konuyla ilgili olarak: “Kalıcı müşteri ilişkileri oluşturma misyonumuzun bir parçası olarak ekiplerimiz sürekli yenilik yapıyor. Daha çevre dostu bir blokzinciri teknolojisinin bizim için kilidini açabileceği olanaklar ve müşterilerimizle bağlantı kurmamızı sağlayacak tüm yeni yollar konusunda heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Associated Press fotoğrafçılık için NFT pazar yeri başlatıyor

KaynakThe Block