Gillette yeni sürdürülebilir markası Planet KIND’ı duyurdu. Hem cilt hem de gezenege nazik davranma vizyonuyla yola çıkan marka sürdürülebilirlği desteklemek için blokzinciri teknolojisinden yararlanacak.

Gillette sürdürülebilirlik girişimi için plastik toplamayı teşvik etmek adına dijital token’lar kullanan ve blokzinciri yoluyla geri dönüşümü izleyen bir sosyal girişim olan Plastic Bank ile ortaklık kurdu.

Jilet saplarını yüzde 60 oranında geri dönüştürülmüş plastikten yapan Gillette, böylelikle her üründe on plastik şişenin okyanusa gitmesine engelleyecek. Plastic Bank, şirketin bu sürdürülebilirlik girişimini blokzinciri tabanlı çözümüyle destekleyecek.

Plastic Bank üyeleri çevredeki şişeleri ve benzeri atıkları toplayarak bunları diğer hizmetler için takas edilebilecek dijital token’lara dönüştürebilecekler. Plastic Bank CEO’su David Katz, toplanması gereken plastiğin ölçeğine bakıldığında plastiği dünyanın Bitcoin’i olarak gördüğünü ve herkes için mevcut olduğunu söylüyor. Şirket faaliyetlerini Haiti, Brezilya, Endonezya, Filipinler ve Mısır’da sürdürüyor. Ayrıca SC Johnson, Lombard Odier ve Marks & Spencer gibi bazı büyük ticari ortaklıklara da sahiptir.

Son zamanlarda plastik geri dönüşümünü hedefleyen birçok blokzinciri girişimi görüyoruz. BIOTA Deposy gibi projeler plastik geri dönüşümü teşvik etmeyi araştırırken çoğu, malzemelerin kökeninin izini sürmeye çalışıyor.

Porsche plastik izlenebilirliği için blokzinciri kullanacak

KaynakLedgerInsights