Araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) geçtiğimiz hafta paylaştığı verilerde COVID-19 salgının Avrupa’daki blokzinciri harcamalarına yönelik etkilerini ortaya koydu.

Bu dönemde birçok endüstrinin büyüme konusunda sıkıntı yaşadığı bilinirken IDC, blokzinciri teknolojisinin dünya ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

IDC daha önce Avrupa’daki blokzinciri harcamalarının 2020 yılında 1,45 milyar dolar seviyesinde olacağını öngörmüştü. Ortaya çıkan pandemi birçok operasyon ve inovasyon çalışmasının ertelenmesine sebep oldu. Dolayısıyla IDC, Avrupa pazarı için olan tahminini yüzde 8 oranında azalttı. Buna karşın azaltılan tahmin 1,33 milyar dolar harcama ile yıllık yüzde 60’tan fazla bir büyümeyi temsil ediyor.

IDC daha önce 2023 yılına kadar dünya çapında blokzinciri harcamalarının 16 milyar dolara ulaşacağını öngörmüştü.

IDC Avrupa Blokzinciri Uygulamaları sorumlusu Carla La Croce konuyla ilgili olarak: “Pandemi ve onu takip eden karantinanın birçok sektör üzerinde olumsuz bir etkisi oldu. Şirketler arasında yatırımların duraklaması ve acil giderlerin önceliklendirilmesi nedeniyle teknoloji harcamalarında önemli bir yavaşlama bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Blokzinciri inovasyonu virüs nedeniyle yavaşlasa da IDC, teknolojinin COVID-19 etkilerini azaltma konusunda yardımcı olabileceğini belirtiyor. IDC Avrupa’dan Radoslav Dragov, blokzincirinin şeffaflık sağlayarak güçlü bir güvenliği ve tek bir gerçeği garanti ettiğini vurguluyor.

Virüs salgınının başlangıcından gündemde olan blokzinciri özellikle tedarik zinciri alanında sunduğu çözümlerle salgının olumsuz etkilerini azaltabilir. Firmaların bir kısmı bu çözümleri uygularken önemli bir kısmı ileride yaşanabilecek kesintilere karşı önlem olarak blokzinciri kullanımı değerlendiriyor.

IBM’in blokzinciri çözümü Covid-19 mücadelesine destek olacak

KaynakIDC