İngiltere varlık yönetimi endüstrisinin yüzde 60’ı blokzinciri tabanlı yeni bir yatırım fonu raporlama aracı olan TISA Evrensel Raporlama Ağı’na (TURN) kaydoldu.

TURN’ün ilk uygulaması, müşterilerle satın aldıkları yatırım ya da yatırım fonlarının maliyeti hakkında daha güvenilir verilerin paylaşılmasını sağlayan bir raporlama aracı. Araç, kalitede tutarlı olan gerçek zamanlı veri paylaşımını sağlıyor. Daha önce raporlamadaki tutarsızlıklar, fon dağıtıcılarının maliyetleri doğru bir şekilde açıklamasını zorlaştırıyordu. Avrupa’nın MiFID Şablonunu (EMT) benimsemesi ise daha fazla standardizasyon sağlıyor.

TURN CEO’su Gary Bond konuyla ilgili olarak “TURN’ün artık yayında olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu, sektör tarafından yönetilen ve işletilen, kâr amacı gütmeyen bir girişim. Nihai olarak tüketicilere en iyi ve en uygun ürünlerin sunulmasını sağlarken, varlık yöneticileri için yöneticiye harcanan maliyetleri ve zamanı da azaltır. TURN’un Avrupa’daki varlık yöneticileri, distribütörler, BT firmaları ve diğer platformlar üzerinde yaratacağı etki çok büyük. Son olarak bu teknoloji yatırımcıların ve varlık yöneticilerinin ihtiyaçlarını da karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Platform, 200’den fazla üye firma ile Birleşik Krallık finansal hizmetler birliği olan The Investing and Saving Alliance (TISA) tarafından oluşturuldu. Platform aynı zamanda dijital kimlik üzerine de çalışmalar yürütüyor.

TISA Evrensel Raporlama Ağı‘na kaydolanlar arasında Allfunds, Calastone, Deutsche Bank, Fidelity International, Link Group, MFEX, KNEIP, Transact Deutsche Wealth Services, FNZ ve Fund Connect gibi kurumlar yer alıyor.

İngiltere Merkez Bankası CBDC yol haritasını yayımladı

KaynakLedgerInsights