Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) paydaşlar arasında işbirliği ve diyalog sağlamak için Blokzinciri Yönetişim Girişimi Ağı’nın (BGIN) başlatıldığını duyurdu.

Yönetişim konseyi uluslararası bir organ olarak faaliyet gösterecek ve diğerlerini de açık ağa katılmaya davet edecek. Yeni yönetişim konseyi FSA ve Nikkei tarafından organize edilen “BG2C – Özel Çevrimiçi Yayın Paneli Tartışması” nda açıklandı.

Bu konseyin taraflar arasındaki bilgi alışverişini ve işbirliğini artıracağını belirten FSA, bunun  yapılacak düzenlemeler ve teknolojinin geleceği için de olumlu olmasını bekliyor.

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı Müdürü Toshihide Endo, konseyi açıklamasının ardından, kurumunun kripto para birimi borsaları ve kara para aklama ile mücadele (AML) denetimleri için erken düzenlemeleri benimsediğini belirtti. Bununla birlikte, borsalardaki ve ICO dolandırıcılıklarındaki hacklerin bir sonucu olarak, Güvenlik Tokeni Teklifleri (STO’lar) dahil olmak üzere düzenlemelerin genişletildiğini vurguladı.

FSA özellikle blokzinciri ağlarındaki teknik güvenlik açıkları ile endişeli. Endo bunu: “Merkezi olmayan finansal sistemler şifreleme uzlaşmaları konusunda riskler içeriyor. Bu da şifrelemenin kripto varlık sistemlerinde bir güvenlik açığı olduğu anlamına gelir. Bu durumlarla başa çıkmak için sadece düzenleyiciler yeterli değil. Müşteriler için güvenli olmasını sağlamak üzere teknoloji toplulukları ve akademi dahil olmak üzere diğer oyuncularla da işbirliği yapmalıyız.” şeklinde açıklıyor.

Daha önce FSA blokzinciri için diğer finansal düzenleyicilerle birlikte “Çok Taraflı Araştırma Projeleri” ve “Blokzinciri Yuvarlak Masası” gibi projeler yürütmüştü. Blokzinciri Yönetişim Girişimi Ağı da bunlardan bir tanesi olacak.

Dünyanın en büyük blokzinciri şirketi Japonya’dan mı çıkacak?

KaynakLedgerInsights