Ethereum tabanlı sanat eserleriyle 1 milyon dolar kazanç elde eden Murat Pak endüstride bir ilke imza attı.

Pak, analiz platformu CryptoArt.io’ya göre blokzinciri tabanlı sanat eserlerini toplamda 1 milyon dolardan fazla satan ilk sanatçı oldu.

CryptoArt’ın verilerine göre, Pak’ın çeşitli platformlardaki 268 sanat eseri, toplam 1.079.382 ABD Doları (1.881 ETH) karşılığında satıldı. Crypto Art platformu, SuperRare, Nifty Gateway, MakersPlace ve Async Art gibi en büyük kripto sanat pazarlarında sanatçıları ve eserlerini takip ediyor. Bunlar, blokzinciri sanat sahnesinin büyük bir kısmını oluşturuyor.

Twitter’dan konuya yönelik hislerini paylaşan Murat Pak, “Bu başarı içn minnettarım. Başarıya giden yolu planlamak her zaman mümkün olmuyor. Elbette, çok çalışıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapıyorum, ancak bazen kontrolümüz dışındaki şeyler çok daha önemlidir – Cryptoart’ta olduğu gibi.” ifadelerini kullandı.

NFT (non fungible token) biçiminde dijitalleştirilen blokzinciri tabanlı sanatın popülaritesi katlanarak büyümeye devam ediyor. Birçok sanat eseri her gün binlerce dolara satılırken ilerleyen dönemlerde bu alanda daha fazla milyoner görmek oldukça mümkün.

Blokzinciri teknolojisinin sanatla olan ilişkisi güçleniyor

KaynakDecyrpt