LG’nin IT hizmetleri sunan alt şirketi LG CNS, ABD merkezli Evernym ile bir blokzinciri tabanlı dijital kimlik üzerinde çalışıyor.

Aju Business Daily’nin haberine göre Evernym ile uzlaşı belgesi imzalayan LG CNS, World Wide Web Konsorsiyumu’nda (W3C) uluslararası standartlar oluşturmak için aktif olarak iş birliği yapacak. Bu süreç boyunca iki şirket, uluslararası sürücü belgelerinin ve pasaportların yerini alacak olan blokzinciri tabanlı yeni bir kimlik doğrulama sistemi uygulama konusunda anlaştı.

Sovrin’in yaratıcısı olan Evernym, kurumların ve hükümetlerin dijital pasaport gibi çalışan kimlik bilgilerini yayınlamalarını, kabul etmelerini ve doğrulamasını sağlayan bir platform sunuyor. DID, yani merkeziyetsiz kimlikleri kısaca; güvenli iletişim kanalları oluşturmak için ortak anahtarlar kullanan yeni bir şifreli tanımlayıcı olarak açıklayabiliriz.

LG CNS CTO’su Kim Hong-geun konuyla ilgili olarak: “Evernym ile iş birliği yaparak, global olarak kullanılabilecek DID çözümleri ve hizmet modelleri oluşturacağız. Ayrıca Güney Kore’nin DID çözümlerinin küresel standardizasyonuna öncülük edebilmesi için ilgili kamu projelerine de aktif olarak katılacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu ayın başlarında Güney Kore’nin bir şehri olan Sejong’da otonom araçların doğrulanması için bir dijital kimlik çözümü geliştirildiği açıklanmıştı. Akıllı şehir çözümleri kapsamında geliştirilen proje yine LG CNS tarafından geliştirilmişti.

Otonom araçların kimliği blokzinciri ile doğrulanacak

 

KaynakAjaBusinessDaily