Ödeme sektörünün lider oyuncularından Mastercard, dijital kimlik çözümlerini keşfetmek için ID2020 Birliğine katıldığını duyurdu. Accenture, Microsoft, Gavi, Rockefeller Vakfı ve IDEO tarafından kurulan birliğin ortakları arasında STK’lar. özel şirketler ve BM kurumları da yer alıyor.

Devam eden salgın, kullanıcıların kim olduklarını kanıtlamalarını gerektiren dijital çözümlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu noktada dijital kimlik, bir dizi dijital hizmete erişimin sağlanmasında önemli bir rol oynayabilir.

Mastercard Siber & İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla konula ilgili olarak: “Dünya genelinde bunu gerçeğe dönüştürecek tutarlılık ve ortak standartlar oluşturmak için birlikte çalışmalıyız. Her gün insanların karşılaştığı gerçek zorlukları ele almalı ve süreki olarak inovasyonu tetiklemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Mastercard, finansal işlemleri, hükümet etkileşimlerini ve çevrimiçi hizmetleri doğrulamak için merkezi olmayan dijital kimlik çözümlerini araştırdıklarını açıklamıştı. Dijital kimliğin fiziksel belgeleri veya kredi geçmişi olmayan insanlar için bankacılık ve diğer hizmetleri mümkün kılabileceği de biliniyor. Mastercard da bunun üzerine gitmek istiyor.

Dünya Bankası 1 milyardan fazla insanın yasal olarak tanınan herhangi bir kimlikten yoksun olduğunu tahmin ediyor. Bu da sağlık, sosyal koruma, eğitim ve finans gibi hayati hizmetlere erişimi engelliyor.

Bunun için küresel olarak çeşitli çözümler geliştiriliyor. ID2020 ise iş birliğinin ve küresel ortaklıkların dijital kimliğin benimsenmesinde anahtar rol oynayacağına inanıyor.

ID2020 Direktörü Dakota Gruener’in konuya yönelik açıklaması şöyle: “Dijital kimlik, tüm insanlar için sosyal ve ekonomik fırsatları geliştirmek adına güçlü bir çarpan olabilir. Ancak pontasiyelini tam olarak anlamak için hükümetlerin, teknoloji şirketlerinin, finans kurumlarının ve sivil toplumun işbirliği yapması gerekiyor. Mastercard’ı ID2020 Birliğine davet etmekten mutluluk duyuyor ve kullanıcı merkezli dijital kimliğe olan bağlılıklarını takdir ediyoruz.

ID2020 Birliği, ortakların dijital kimlik projelerini geliştirmesi için kaynakların bir araya gelmesini sağlıyor. Birlik şimdiden pilot çalışmalarına başlamış durumda.

COVID-19: BAE blokzinciri tabanlı dijital kimliklere geçiyor

KaynakLedgerInsights