Popüler basketbol NFT oyun platformu NBA Top Shot’un yapımcısı Dapper Labs, yeni bir yatırım turuyla 250 milyon dolar topladı.

Coatue Ventures, mevcut yatırımcılar a16z, GV (eski adıyla Google Ventures) ve Version One Ventures’ın katılımıyla turu yönetti. Bir risk sermayesi şirketi olan BOND ve bir Singapurlu devlet varlık fonu olan GIC de dahil olmak üzere yeni yatırımcılar da turu destekledi.

Yeni tur, Dapper Labs’ın o zamanlar Coatue tarafından yönetilen 305 milyon dolarlık yatırım toplamasından 6 ay sonra geldi. Son yatırım turuyla birlikte Dapper Labs’ın değerlemesi 7,6 milyar dolara çıktı.

Dapper Labs, eldeki taze sermaye ile NBA Top Shot platformunu büyütmeyi ve Flow blokzincirinde daha fazla spor, eğlence ve müzik tabanlı ürünü desteklemeyi planlıyor.

CEO Roham Gheragozlou yatırımla ilgili olarak: “Dapper Labs hızla büyüyor, ancak bu yeni teknolojinin insanlar için neler yapabileceğinin yüzeyini çiziyoruz. NBA Top Shot’u ölçeklendirmek ve gelecek oyunlarımızı başlatmak ve Flow’daki açık ekosistem yapısının potansiyelini ortaya çıkarmak için inanılmaz yatırımcılarımızla ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Dapper Labs futbol taraftarlarlarına yönelik 2022’nin yazında yeni bir NFT deneyimi başlatmak için İspanyol futbol ligi LaLiga ile bir ortaklık kurduğunu da duyurdu.

Dapper Labs 305 milyon dolar yatırım aldı

KaynakThe Block