Analitik platformu Dappradar verilerine göre NFT işlem hacmi önceki çeyreğı kıyasla yüzde 700 arttı. Geçen yıla kıyasla büyüme oranı ise yüzde 38.000 oldu.

Analitik platformu Dappradar’dan alınan verilere göre, değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) ticaret hacmi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 704 artışla 10.67 milyar dolara ulaştı.

Dappradar’ın Q3 2021 Dapp Industry Report veriler göre, Ethereum ve Ronin platformları, gerçekleşen işlemlerde sırasıyla yüzde 77,73 ve yüzde 19,53’üne ev sahipliği yaptılar.

Bu arada, bir Play2Win (kazanmak için oyna) NFT oyunu olan Axie Infinity, çeyrek boyunca tüm zamanların işlem hacminde 2 milyar doları aşarak şimdiye kadarki en çok işlem gören NFT koleksiyonu oldu.

Sanat eseri veya videolar gibi bağlantılı dijital materyallerin sahipliğini oluşturan kriptografik olarak benzersiz belirteçler olan NFT’ler, 2021’de popülerlik kazandı ve Dappradar, ticaret hacminde yıldan yıla yüzde 38.000 büyüme bildirdi.

Yılın ilk yarısında milyonlarca dolarlık sanat eseri satışları görülürken, üçüncü çeyreğin NFT trend belirleyicileri, Kings of Leon ve Soulja Boy gibi ünlülerin talebiyle teşvik edilen Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks gibi koleksiyon avatarları oldu.

Dappradar ayrıca, NFT ve blokzinciri tabanlı oyun uygulamalarının sayısında Haziran ayından bu yana artış gerçekleştiğini, aynı dönemde yeni merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarındaki çıkışlarının ise yavaşladığını belirtiyor.

Kurucuları arasında BCTR Yayın Yönetmeni Ahmet Usta’nın da yer aldığı Avaxtars ile alakalı olarak daha önce Ahmet Usta bir makale ile paylaşımlarını aktarmıştı.

Bir Blockchain Projesinden Öğrendiklerim

KaynakDecrypt