Kripto para birimi sanat analizi platformu CryptoArt.io’ya göre değiştirilebilir olmayan token (NFT) sanat eserlerinin toplam ticaret hacmi Aralık 2020’de 8,2 milyon dolara ulaşarak en yüksek seviyeye çıktı.

CryptoArt.io verilerine göre koronavirüs salgını nedeniyle müzeler ve galerilerin kapanmasıyla 2020’de fiziksel sanat satışları düştü, ancak NFT tabanlı sanat eseri satışları artarak Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Token bazlı sanat eseri satışları Kasım 2020’de 2,6 milyon dolar seviyesindeyken Aralık 2020’de büyük bir sıçrama yaparak 8,2 milyon dolara ulaştı.

Max Osiris – https://superrare.co/osiris

CyrptoArt.io kurucusu Richard Chen konuyla ilgili olarak CoinDesk’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Kripto yerlileri, NFT’lerin orijinal sanat eserinin gerçekliğini doğrulamaya getirdiği değeri anlamaya başlıyor. Dahası, Beeple gibi ünlü dijital sanatçılar, NFT’lerin ne olduğunu ve komisyonlar dışındaki sanatçılar için nasıl yeni bir iş modeli açtıklarını keşfediyor.

CryptoArt.io, 2019’da Tyler ve Cameron Winklevoss tarafından satın alınan Async Art, KnownOrigin, MakersPlace, SuperRare ve Nifty Gateway gibi birçok dijital sanat pazar yerinin izinden gidiyor.

NFT tabanlı sanat sahnesi artan bir ilgi görüyor ve gittikçe daha fazla sanatçı çalışmalarını çevrimiçi galerilerde sunuyor. Geçtiğimiz haftalarda kripto sanatçısı Murat Pak, NFT satışlarıyla 1 milyon dolar kazanan ilk sanatçı olmuştu.

Kripto para sanatçısı Murat Pak, eserleriyle 1 milyon dolar kazandı

KaynakCoinDesk