PayPal, Facebook’un sabit akçe (stablecoin) projesi Libra’dan ayrılıyor. Küresel ödeme şirketi Libra’da resmi olarak ayrılan ilk kurucu üye oldu.

Geçtiğimiz hafta bazı üyelerin Libra hakkında tereddütlerinin olduğu duyurmuştuk. PayPal da bu şirketlerden birisiydi. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise PayPal’ın projeden resmen ayrıldığı belirtiliyor.

PayPal tarafından yapılan açıklamada “Libra’nın isteklerini desteklemeye devam ediyoruz ve gelecekte birlikte çalışma yolları konusundaki diyaloğumuzu sürdürmeyi umuyoruz. Facebook, PayPal için uzun zamandır devam eden ve değerli bir stratejik ortak olmuştur. Facebook ile çeşitli kapasitelerde ortak olmaya ve şirkete destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Financial Times PayPal’in, Libra için Washington’da düzenlenen toplantıya katılmayan tek üye olduğunu bildirmişti. Kısa bir süre sonra ise şirketin projeden resmen ayrıldığı haberi geldi.

PayPal’a ek olarak Visa, Mastercard ve Stripe gibi ödeme devlerinin de Libra’ya destek vermek konusunda tereddütlü oldukları biliniyor. Tereddütlerinin ana kaynağı ise düzenleyici kuruluşların Libra’ya en başından beri sert bir şekilde karşı olması. Ödeme şirketleri de kendileri için son derece kritik olan bu düzenleyici kuruluşlarla çelişmek istemiyor.

KaynakTheBlock