Rick and Morty’nin yaratıcılarından olan animatör ve video yapımcısı Justin Roiland, yakında dijital sanat platformu Nifty Gateway’de NFT eserlerini satacağını açıkladı.

Nifty Gateway, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Justin Roiland’ı ilk kripto sanat eserini yayınlamak üzerek Nifty Gateway’de yer almasından heyecan duyduklarını belirtti. Roiland’ın tüm koleksiyonu 19 Ocak Salı günü platformda yayınlanacak.

Popüler animasyon dizisi Rick and Morty ile tanınan Justin Roiland‘ın bu girişimi son dönemlerde yükselişte olan NFT pazarına yönelik ilk hamlesi olacak. Özellikle geçtiğimiz yıl kripto sanat eserlerine duyulan ilginin artmasıyla NFT’ler ön plana çıkmıştı.

Kripto borsası Gemini’ye ait Nifty Gateway, şu anda NFT sanat eserleri sektörünün en büyük oyuncularından biri konumunda.

Son dönemlerde popülaritesi artan NFT’ler sadece sanat eserleriyle kısıtlı değil. NFT’ler bir ürün, hizmet, oyun içi varlıklar, veya doğrulanabilir bir şekilde geri alabilecekleri hemen hemen her şey hakkında tanımlanabilir bilgiler içeren akıllı sözleşmelerdir. Bu, bir NFT’nin özel anahtarına sahip olan kişinin o NFT’nin gerçek sahibi olduğu anlamına geliyor ve dolandırıcılık ya da yaratıcı hırsızlık olasılığını ortadan kaldırıyor.

NFT sanat eserleri satışlar geçtiğimiz ay rekor bir satış seviyesine ulaşmıştı. Justin Roiland gibi popüler isimlerin bu alana girişi de kripto sanat eserlerinin ve NFT satışlarının artmasına yol açabilir.

NFT sanat eserleri satışı Aralık ayında zirve yaptı

KaynakDecyrpt