Robinhood, müşterilerin kripto para gönderip almasını kolaylaştırmak için uzun zamandır beklenen kripto cüzdanını ve transfer özelliklerini kullanıma sunduğunu duyurdu.

Şirket, önümüzdeki aydan itibaren belirli Robinhood müşterilerinin özellikleri test etmeye başlayabileceğini söyledi. Daha fazla müşterinin daha sonraki bir tarihte bir bekleme listesi aracılığıyla katılabileceğini de belirtti.

Robinhood şu anda kripto alım ve satım hizmetleri sunuyor. Cüzdan özelliği ise müşterilerin kripto varlıklarını uygulamalarının içinde ve dışında depolamasına ve taşımasına olanak tanıyor. Bu da müşterilerin kriptolarını diğer cüzdan adreslerine gönderebilecekleri ve desteklenen kripto para birimlerini hesaplarına alabilecekleri anlamına geliyor. Platform şu anda 7 kripto para birimini destekliyor. Bunlar; Bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV), dogecoin (DOGE), ether (ETH), ether classic (ETC) ve litecoin (LTC).

Bu ayın başlarında Robinhood, müşterilerin düzenli aralıklarla otomatik olarak kripto satın almalarını sağlayan “tekrarlayan yatırım” özelliğinin başlatıldığını da duyurmuştu. Şirket, bu özelliğin artık tüm müşterilerin kullanımına sunulduğunu açıkladı.

Robinhood, müşterilerine kripto ticareti sunmaya 2018 yılında başlamıştı. Şirketin bu teklifi kendileri için oldukça kazançlı bir iş kolu haline geldi. The Block’un raporuna göre Robinhood’un kripto ticaretinden elde ettiği işlem bazlı gelirler 2020’nin ikinci çeyreği ile 2021’in ikinci çeyreği arasında yüzde 4.282 oranında artış gösterdi.

Robinhood yaptığı açıklamada kriptonun, şirketin herkes için finansı demokratikleştirme misyonuyla mükemmel bir uyum içinde olduğunu söylüyor.

Robinhood Crypto şu anda Hawaii, Nevada, New Hampshire ve Batı Virginia hariç tüm ABD eyaletlerinde ve Columbia Bölgesi’nde mevcut durumda.

Robinhood, kripto yatırımcılarını oynaklıktan koruyacak bir özellik üzerinde çalışıyor

KaynakThe Block