Gizlilik teknolojileri firması QEDIT, Samsung SDS ile öze blokzinciri işlemleri için iş birliğine gittiğini açıkladı. Anlaşmayla birlikte QEDIT’in sıfır bilgi ispatı (ZKP) gizlilik çözümü Samsung SDS’nın blokzinciriyle entegre olacak.

Şirketler böylelikle gizli bilgilerin ifşa edilmeden varlık transferlerini tamamlama imkanı sunacak.

Güney Kore merkezli Samsung SDS, 2017 yılında kurulan blokzinciri platformu Netledger ile sektörler arası çözümler sunuyor. Şimdi ise ZKP gizlilik çözümünü benimsemek istiyor. Bu çözümle birlikte ağın üyeleri, bir varlık transferinin gerçekleştiğini bilecek ancak buna kimin dahil olduğunu ve işlem değerini göremeyecek. Son zamanlarda blokzinciri tabanlı finans uygulamalarda ZKP çözümlerinin arttığını görüyoruz. Samsung da bu teknolojiden faydalanmak istiyor.

QEDIT kurucu ortağı Ruben Arnold konuyla ilgili olarak: “Sıfır bilgi ispatı gibi gizlilik arttırıcı teknolojiler hassas verileri korumaya gelince mükemmel bir başarı kaydına sahip. Bu çözüm işletmeler için son on yılda siber güvenlik çözümlerinin olduğu kadar önemli olacak.” ifadelerini kullandı.

Samsung SDS de QEDIT’ın teknolojisinden etkilenmişe benziyor. “Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Heanie Hong konuyla ilgili olarak: QEDIT’in özel varlık transfer çözümünün performansı, yürüttüğümüz titiz testler ve denemeler sırasında oldukça etkili oldu” açıklamalarında bulundu.