Dosyaları mobil cihazlar arasında aktarmanın birçok yolu var. Bluetooh, NFC, AirDrop, Samsung Quick Share ya da e-posta gibi yöntemlerle dosya transferi yapılabiliyor. Ancak paylaştıklarınızın güvenliğinden nasıl emin olabilirsiniz?

Samsung da bu konu üzerine kafa patlatmışa benziyor. SamMobile’ın haberine göre şirket “Private Share” adında yeni bir uygulama geliştiriyor. Bu uygulama, güvenli dosya aktarımını sağlamak için blokzinciri teknolojisinin gücünden yararlanacak.

Private Share, kullanıcıların dosyalarını özel olarak paylaşmalarına izin verecek. Geçici mesajlaşma ile benzer bir şekilde gönderici, dosyalar için bir son kullanma tarihi belirleyebiliyor. Paylaşılan dosyalar ise süre dolduktan sonra alıcının cihazından otomatik olarak siliniyor.

Sistem sayesinde alıcıların dosyaları tekrar paylaşması da engelleniyor. Uygulama ekran görüntüsü almayı da engelliyor, tabii başka bir cihazla ekranın görüntüsünü çekmeye hiçbir şey engel olamaz.

Uygulama, hem gönderenin hem de alıcının Private Share uygulamasına sahip olması gerektiğinden Quick Share ile aynı şekilde çalışacak. Gönderen, alıcı tarafından kabul edildiğinde bir kanal oluşturacak ve aktarımı başlatacak bir transfer isteği gönderecek.

Private Share özelliğinin ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yok, ancak şirketin bu özelliği yakın zamanda çıkması beklenen Galaxy S21 ile birlikte sunması muhtemel.

Samsung’un blokzinciri destekli telefonlarına yeni bir oyun geliyor

KaynakSamMobile