250 yıldan fazla bir süredir sanat müzayede evi olarak bilinen Sotheby’s, bu yıl NFT satışlarından 100 milyon dolar kazandığını bildirdi.

Müzayede evi, dijital sanatçı Pak ile ilk NFT satışını 12-14 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleştirmiş ve 3.000 alıcıdan 16,8 milyon dolar elde etmişti. O zamandan bu yana Sotheby’s 5,3 milyon dolar karşılığında orijinal World Wide Web kaynak kodunun NFT’si, 11.8 milyon dolar değerinde nadir bir CryptoPunk, ve 24.4 milyon dolara 101 Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonun da bulunduğu birçok NFT müzayedesi gerçekleştirdi.

Sotheby’s, NFT teklif sahiplerinin dörtte üçünden fazlasının (%78) Sotheby’s için yeni olduğunu ve yarısından fazlasının 40 yaşın altında olduğunu belirtiyor.

Müzayede evi, bu yılın blokzinciri tabanlı dijital varlık patlamasına yönelik çalışmalar yapan ilk tarihi sanat kurumlarından biriydi ve bu da karşılığını verdi. Sotheby’s, Ekim ayında Sotheby’s Metaverse adlı kendi küratörlüğünde NFT platformunu da başlattı.

Kalan 20 müzayede dışında Sotheby’s, 2021 müzayedelerinden 2020’ye göre %71 artışla toplam 6 milyar dolar ve yıl başından bugüne kadar konsolide satışlardan 7,3 milyar dolar gelir elde etti.

Nike NFT koleksiyon girişimi RTFKT’i satın aldı

KaynakThe Block