Popüler müzik yayın platformu Spotify, web3 teknolojilerini keşfetmek için çalışmalarına başladı. Şirket, LinkedIn’de yayımladığı iş ilanına göre web3 teknolojileriyle ilgilenecek kıdemli backend mühendisi arıyor.

İş ilanına göre alınacak mühendis Spotify’ın sunduğu ücretsiz teklifindeki deneysel büyüme ekibinin bir parçası olacak. Mühendisler, yeni ve mevcut ürünler üzerinde deneyler oluşturup çalıştırmanın yanı sıra bir sonraki büyüme fırsatını ortaya çıkarmak için web3 gibi yeni teknolojileri kullanmakla görevlendirilecekler.

İş ilanında belirtilenlere göre adaylardan keşiflere öncülük etme ve yeni ürünlerin prototipini oluşturma deneyimi de isteniyor.

Spotify, kıdemli backend mühendisine ek olarak özellikle web3 ile ilgili olanlar için “yükselen trendlere aşinalığı” olan inovasyon ve pazar istihbaratında üst düzey bir yönetici de arıyor.

Spotify’ın bu hamlesi diğer büyük teknoloji şirketlerinin web3’teki hamlelerini takip ediyor. YouTube şu anda bu alana girmek için bir web3 direktörü arıyor. Diğer taraftan sosyal medya devi Twitter bu yılın başlarında NFT profil resimlerini yayınlamaya başladı. Web3 teknolojilerine yönelik talep arttıkça ilerleyen dönemlerde popüler teknoloji şirketlerinden de daha çok web3 hamlesi göreceğiz gibi görünüyor.

YouTube NFT ve Web3 teknolojilerinde büyük bir potansiyel görüyor

KaynakThe Block