Tether, ilk kez geçtiğimiz Mayıs ayında destekleyeceğini açıkladıktan sonra USDT sabit akçesini Avalanche blokzincirinde başlattı.

Tether’in bu hamlesi, Avalanche ekosisteminin hızla büyüdüğü bir dönemde geliyor. DeFi Llama’nın verilerine göre, Avalanche tabanlı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), son üç ayda önemli ölçüde arttı; ağustos ayında yaklaşık 300 milyon dolarken şu anda 10 milyar doların üzerine çıkmış durumda.

Sabit akçeler DeFi pazarında önemli bir rol oynadığı için Avalanche üzerindeki USDT bu büyümeyi daha da artırabilir. Kullanıcılar token’ları takas etmek ve DeFi platformlarından yüksek getiri elde etmek için sabit akçeleri kullanabilir.

Avalanche Foundation direktörü Emin Gün Sirer, USDT’nin Avalanche üzerinde başlatılmasını “DeFi kullanıcıları için önemli bir yapı taşı” olarak nitelendirdi.

USDT de kripto piyasasının bu yılki rallisine paralel olarak bu yıl güçlü bir büyüme kaydetti. The Block’s Data Dashboard’a göre, sabit akçenin toplam arzı bu yılın başında yaklaşık 22 milyar dolarken şu anda yaklaşık 78 milyar dolara yükselmiş durumda.

Avalanche, USDT’nin şu anda desteklediği dokuzuncu blokzinciri konumunda. Diğer sekiz blokzincirini ise Algorand, Bitcoin Cash’in Basit Defter Protokolü, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron ve Solana olarak sıralayabiliriz.

Bu yılın başlarında Tether, Polkadot ve Kusama ağlarında da USDT’nin başlatılacağını söylemişti. Tether CTO’su Paolo Ardoino, firmanın herhangi bir isim açıklamadan yakın vadede desteklemek için daha fazla blokzincirini gözden geçirdiğini de belirtti.

Kapak görseli: Avalanche Medium

ABD Hazinesi stablecoin’lerin bankalar gibi düzenlenmesi gerektiğini söyledi

KaynakThe Block