Toyota Motor Corporation’ın, tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan Toyota Systems, Japonya merkezli kripto para borsası DeCurret ile blokzinciri ve dijital para üzerine bir pilot çalışması başlatıyor.

Toyota Systems tarafından yapılan basın açıklamasına göre proje Toyota Systems’ın yaklaşık 2500 çalışanı dahil olacak ve çalışanlara sağlanan faydalar için dijital para ödemeleri içeren bir platform oluşturmayı gerektirecek. Açıklamaya göre dijital para birimi, bir katalogda listelenen hediyeler veya avantaj puanları için takas edilebilecek.

Blokzinciri tabanlı bir dijital para birimini büyük ölçekte kullanmanın fizibilitesini test edecek olan pilot çalışması, Toyota’nın dijital para ile ilgili yaptığı ilk araştırma değil. Mart ayında şirket, blokzinciri teknolojisinin potansiyel uygulamalarını keşfetmek için Toyota Blockchain Lab’ı başlatmıştı. Bu bağlamda otomotiv devi blokzinciri teknolojisinin dijital para için sunduğu faydaları ve teknolojinin yardımcı olabileceği diğer alanları keşfetmek adına çalışmalar yürütüyor.

Toyota Blockchain Lab daha önce kimlik, reklamcılık, tahvil ihracı ve elektrikli otomobil pilleri için enerji ticareti gibi birçok alanda blokzinciri teknolojisinin kabiliyetleri üzerinde çeşitli testler yürütmüştü. Otomotiv devinin blokzinciri teknolojisine yönelik bu çalışmaları, sektörde teknolojinin benimsenme oranlarına yönelik olumlu bir katkı sağlayabilir.

Toyota blokzinciri tabanlı kimlik çalışmasını tamamladı

KaynakThe Block