Kripto para analiz firması Chainalysis’in yayımladığı yeni rapor, Türkiye’de komşu ülkelere kıyasla dijital varlıkların benimsenme oranının çok daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Chainalysis’in yayımladığı “2020 Geography of Cryptocurrency” raporuna göre Türkiye, şirketin Küresel Kripto Kabul Endeksi‘nde 154 ülke arasından 29. sırada, Orta Doğu’da ise ilk sırada yer alıyor.

Chainalysis’in raporunda yer verdiği ifadelere göre, Türkiye’deki ekonomik dalgalanma kripto para birimlerine yönelik ilginin artmasına yol açmış olabilir. Uzun süredir kripto para birimleri kabulü oranlarında ön sıralarda yer alan ülkede insanlar, kripto para birimlerini alternatif bir yatırım aracı olarak görmeye başladılar.

Şu anda Türkiye’de herhangi bir kripto para düzenlemesi yok ancak Sermaye Piyasası Kurulu‘nun bir yasal zemin yaratma hazırlığında olduğu biliniyor.

Orta Doğu’daki Binance, Huobi ve Bitfinex gibi borsalardaki işlemlerin çoğunun Türk kullanıcılar tarafından yapıldığını belirten Chainalysis, kullanıcıların Binance gibi büyük platformlara geçmeden önce yerel kripto borsaları Paribu ve BtcTurk‘ü tercih etmelerinin muhtemel olduğunu söylüyor.

Ayrıca rapor, mobil fintech ve ödeme platformlarının diğer bölgelere göre daha yüksek oranda kullanıldığını vurguluyor ve düzenleyici bir çerçevenin daha fazla kripto adaptasyonuna yol açabileceğini öngörüyor.

Chainalysis’in dünyanın farklı bölgelerinde kripto para birimlerinin kullanım durumunu araştırdığı raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Startups.Watch “Türkiye Kriptopara ve Blockchain Haritası” yayımladı

KaynakDecrypt